Partia progresive Europiane e Shqipërisë

Volt është lëvizja e parë pan-Europiane e krujuar

Me më shumë se 22,000 anëtarë në 31 shtete. Partia Volt tashmë ka më shumë se 110 anëtarë të zgjedhur - që nga Parlamenti Europian e deri tek parlamentet kombëtare të Vendeve të Ulëta dhe këshillet bashkiake te Romës, Mastrihtit, Kolonjës dhe shumë qyteteve të tjera. Tashmë Volt ka mbërritur në Shqipëria!

Shqipëria ka nevojë për Volt

Për të reformuar sistemin e edukimit Shqiptar, për të zhdukur kufinjte e shqipërisë me Europën për sa i përket arsimit dhe vendeve të punës. Kështu brezi që vjen të jetë brezi më i kualifikuar në histori, për tu përballur me krizat e kohës ku jetojmë.

Ne krijojmë politika pragmatike dhe largpamëse në mbarë Europën, sepse ne besojmë që sfidat e përbashkëta kanë nevojë për zgjidhje pa limitimet që na japin kufinjtë mes shteteve. Vizioni ynë: Një Europë e bashkuar si një demokraci federale. 

Koha për politikë të re!

Politikat tona

reform

Shqipëria në EU

Shqipëria në European Union është prioriteti numër një. Sepse Shqipëria është Europë, Europa është Shqipëri dhe shqiptarët janë Europianë.

gelijkheid

Drejtësi Sociale

Askush nuk mbetet pas, pavarësisht nivelit ekonomik, gjinisë, fesë etj.

smart

Intelligent State

Digitization is a key element in the XXI century.

Economie

Rilindje Ekonomike

Një ekonomi inovative, krejtësisht e integruar në sistemin Europian.

participatie

Fuqizim i Qytetarëve

Qytetarët duhet të kenë më shumë pushtet, përtej zgjedhjeve dhe votimeve.

Evenwicht

Mbroni natyrën

Për mjedis, një Shqipëri të "Green". Shqiptarët e meritojnë të jetojnë në një vend të shëndetshëm.